Protein mənbəyi - Yaşıl tərəvəzlər
Protein sadəcə bifşteks və ya toyuq ətində deyil, başqa seçimlər də var
Protein dedikdə ağlınıza bifşteks və ya toyuq gələ bilər, ət yeyən deyilsinizsə, bədəninizin ehtiyacı olan tövsiyə olunan protein miqdarını aldığınızdan əmin olmaq üçün başqa seçimləriniz də var.
Hər gün pəhrizinizə sağlam protein mənbələrini daxil etmək vacibdir. Zülal bədəninizə bir sıra vacib funksiyaları yerinə yetirməyə kömək edir və əzələ kütləsini saxlamağa kömək edir.
Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər dəmir, kalsium, maqnezium, kalium və A, C, E və K vitaminləri ilə zəngindir. Onlar həmçinin fol turşusu, lif və antioksidantlarla doludur. Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər əla vitamin və dəmir mənbəyidir.
Rahat qan axını üçün damarlarınızı genişləndirməyə kömək edən azot oksidinin əmələ gəlməsini artırır.
Bədəndə yığılan yağlardan xilas olmaq və sağlam bir orqanizm əldə etmək üçün süfrələrinizdən yaşıl qidaları əskik etməyin.
Yaşıl rəng insan ağılına faydalı təsir göstərir və stresslə mübarizə aparmağa kömək edir.
Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər xərçəng xəstəliyinin qarşısını alır.
Ən çox protein və bəzi digər bitki qidaları olan tərəvəzlərin ardından noxud və brüssel kələmi gəlir. Bitki qaynağı olaraq, bol protein ehtiva edən paxlalılar və qoz-fındıq da əla seçimdir.