Bu qidalar xərçəngə səbəb olur
30 yaşdan sonra bunları yemək olmaz
Köşə yazarı Dana Li Smit hesab edir ki, 30 yaşdan sonra aromatizatorlar və qatqı maddələri əlavə edilmiş yoqurt yemək olmaz.
Qazet.az xəbər verir ki, tortlar, kekslər də bu siyahıya aiddir. Yazar xırtıldayan ətləri, soya və pendir souslarını, sosiskaları, çipsiləri, marqarin yağını, donuz əti, simit və ağ çörəyi, buzlu qəhvə və kofeinli dondurmanı, vegetarian burgerlərini, konservləşdirilmiş meyvələri və pestisidləri olan qidaları rasiondan tamamilə çıxarmağı məsləhət görüb.
“Qazlı su xərçəngə səbəb ola biləcək boyalar ehtiva edir və rasionda əsas şəkər mənbəyi hesab olunur”, - məqalənin müəllifi qeyd edib.
Məşhur qidalanma mütəxəssisi spirtli kokteyllərdən və pivədən imtina etməyi də tövsiyə edir: onlar yuxusuzluğa səbəb ola bilər ki, bu da ertəsi gün iştahanın artmasına gətirəcək.
D.Li Smit əlavə edib ki, spirtli içki qəbulu zamanla dərinin elastikliyini itirməsi ilə nəticələnir.(publika.az)