Dadı ilə seçilən hisə verilmiş Naxçıvan balığı necə hazırlanır?-VİDEO
Naxçıvan şəhərinin məşhur hisə verilmiş balığı
Hisə verilmiş balıq seçərkən xüsusi diqqət yetirilməlidir. His qoxusu xammalın ilkin pis vəziyyətini gizlədə bilər ki, bu da qida zəhərlənməsinə, məsələn, botulizm kimi ağır infeksiyaya səbəb ola bilər.
Satın almaqdan əvvəl hisə verilmiş balıqların iylənmədiyinə əmin olun. Kimyəvi qoxunun ən kiçik bir ipucunu hiss edirsinizsə, alış-verişdən dərhal vaz keçin. Yüksək keyfiyyətli, düzgün emal olunmuş hisə verilmiş balıq odun tüstüsünün qoxusunu verir, eyni zamanda kəskin deyil, zərif olmalıdır. Balıq ümumiyyətlə qoxu vermirsə, bu da narahatlığa səbəb olur, çox güman ki, qoxu itib və məhsullar köhnəlib.
Qazet.az sizlərə hisə verilmiş balığın hazırlanma qaydası barədə istifadəçi Abbas Hüseynovun videosunu sizlərə təqdim edir: